Curriculum Vitae sau pe scurt “CV-ul“, reprezintă oglinda noastră profesională.

De aceea este foarte important ca atunci când ești în căutarea unui loc muncă, să ai CV-ul în forma perfectă, care să te poată prezenta în cea mai bună lumină și să vorbească despre tine în fața angajatorului.

CV-ul ideal nu are mai mult de două pagini și trebuie să redea într-o manieră cât mai clară și structurată parcursul tău profesional și educațional, dar să îți pună în valoare și cunoștințele, abilitățile și competențele.

Deși există mai multe tipuri de CV-uri, majoritatea angajatorilor preferă CV-ul cronologic, în special CV-ul standardizat de tip Europass. În plus, acest tip de CV are avantajul de a fi recunoscut la nivel european de către angajatori și este accesibil în 29 de limbi.

Vrei și tu un CV Europass?

Portalul oficial al Uniunii Europene: europa.eu are o secțiune specială dedicată CV-ului Europass și îți ghidează toți pașii pentru a-ți crea CV-ul.

Pe site vei găsi toate informațiile și indicațiile necesare pentru completarea CV-ului tău Europass, oferindu-ți două opțiuni de completare:
  1. poți alege să intri direct în editorul din portal și după crearea unui profil, îți poți completa CV-ul Europass online – aici
  2. poți alege să descarci de pe site, din profilul personal, formularul de CV Europass și să îl completezi ulterior
Instrucțiunile de completare sunt disponibile tot în cadrul portatului europa.eu – aici.

Sau poți viziona un tutorial video despre modul de completare al CV-ului Europass – aici.

Mai mult, portalul îți pune la dispoziție și posibilitatea de a consulta exemple de CV Europass – aici.

Și nu uita să îți actualizezi CV-ul după absolvirea cursului selectat în cadrul programului ”București – orașul tinerilor activi pe piața muncii”.